Nieuwsbrief Amsab-ISG

Vol. 10, nr. 10, November 2015 (in Dutch)

Nieuwsbrief Amsab-ISG

10e jaargang, nr. 10, november 2015

Fototentoonstelling Wolf Suschitzky

In het kader van het Festival van de Gelijkheid brengt Curieus een unieke tentoonstelling met foto’s van Wolf Suschitzky in de sfeervolle museumkelder van Amsab-ISG.

Fietsersbond blaast 20 kaarsjes uit!

Op zaterdag 28 november viert de fietsersbeweging feest ter gelegenheid van het twintigjarige bestaan van de Fietsersbond. Er is een debat, een paar lezingen, een receptie en natuurlijk een knallend avondfeest in de Oude Graanmarkt in Brussel.

Archief politicus Ludo Dierickx

Na het overlijden van Ludo Dierickx in 2009 raakte zijn archief verspreid over verschillende bewaarplaatsen. Sinds dit jaar zijn gelukkig twee grote delen van zijn archief opnieuw verenigd in Amsab-ISG. Het materiaal is dermate interessant dat het onmiddellijk ontsloten werd.

Nieuwe publicatie: Vlaams-Brabant drinkt

Alles wat je altijd wilde wil weten over bier en jenever en nooit durfde vragen … Annelies Tollet vertelt in het boek Vlaams-Brabant drinkt over productie, distributie en consumptie van alcohol in Vlaams-Brabant sinds 1800.

Collectie on the road

In Luik loopt vanaf vrijdag 20 november de tentoonstelling Et si on osait la paix over de strijd voor de vrede. Aan de hand van ruim 300 documenten en stukken, waaronder meerdere uit de collectie van Amsab-ISG, wordt een beeld geschetst van het pacifisme in België, vanaf de 19e eeuw tot vandaag.

Nieuwe uitgave Communistisch Manifest (1848)

De nieuwe Nederlandse vertaling van Het Communistisch Manifest van Marx en Engels werd op 13 november gepresenteerd in het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) in Amsterdam..

Nog één keer Het Visserijblad

Het Visserijblad bestond van 1933 tot 2013. Toen ging hoofdredacteur Flor Vandenkerckhove na 25 jaar met penisoen. Naar aanleiding van de klimaattop eind november in Parijs verschijnt het blad nog één keer.

 http://www.amsab.be

 

 

Posted