Geert Van Goethem New Director

TOC: Amsab newsletter 2010:1 (Dutch text)

Nieuwjaarswensen
Amsab-ISG wenst u een boeiend en uitzonderlijk 2010.
Lees meer >>

Nieuwe directeur van Amsab-ISG
Vanaf 1 januari 2010 is dr. Geert Van Goethem de nieuwe directeur van Amsab-ISG. Samen met deze directeurswissel werd ook de structuur van Amsab-ISG herbekeken.
Lees meer >>

Boekvoorstelling Kroniek van een overleving Op 9 februari 2010 om 19 uur stelt Amsab-ISG Kroniek van een overleving. De Belgische ziekenfondsen tijdens de Tweede Wereldoorlog voor, het nieuwe boek van em. prof. dr. Karel Van Acker.
Lees meer >>

Brood & Rozen (2009)4
Het laatste nummer van 2009, met o.a. bijdragen over Ostidentität en de nostalgie naar de DDR in het huidige Oost-Duitsland en over de Nicaraguacomités in België.
Lees meer >>

Fotoboek: 100 jaar FSMB
De Federatie van Socialistische Mutualiteiten van Brabant vierde in 2009 haar honderdste verjaardag. Om dit te vieren, brachten we een mooi fotoboek uit over haar geschiedenis.
Lees meer >>

Uitzonderlijk aanbod!!!
Uitgeverij Meulenhoff/Manteau biedt de abonnees van de nieuwsbrief van Amsab-ISG een uitzonderlijke korting aan op het boek Het verhaal van mijn vader Edgard van Marcel Vanthilt, namelijk € 16 (excl. verzendkosten) i.p.v. € 22,50.
Bestellen, lees meer >>

Herman J. Claeys overleden
Op 29 december 2009 overleed Herman J. Claeys. Zijn archief bevindt zich in Amsab-ISG en is een van de belangrijkste componenten van een reeks anarchistische archieven in onze instelling.
Lees meer >>

De Amsab-nieuwsbrief is een realisatie van Paule Verbruggen (algemene coördinatie), Mario Van Driessche (webdesign), Sonny Plasschaert (IT-distributie) en Servaas Lateur (redactie).

________________________________________
Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis | Institute of Social History | Institut d'Histoire Sociale Bagattenstraat 174, 9000 Gent, Belgium, +32 9 224 00 79
[url]http://www.amsab.be[/url] - [url]http://broodenrozen.amsab.be[/url] - [url]http://opac.amsab.be[/url]