Amsab Newsletter

TOC: issue 2010:3 (Dutch text)

5e jaargang, nr. 3, maart 2010

Nacht van de Geschiedenis
Tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 23 maart kan je van 20 tot 22 uur de tentoonstelling Amsab Revisited! bezoeken. Een van de themata die belicht worden, zijn de vrijzinnige begrafenissen. Er is ieder uur een rondleiding. Daarna wordt een drankje aangeboden.

8e ESSHC in Gent
Van 13 tot en met 16 april vindt in Gent de European Social Science History Conference (ESSHC) plaats. De ESSHC wordt georganiseerd door het Internationaal Instituut voor Social Geschiedenis (IISG, Amsterdam) in samenwerking met Amsab-ISG.

De Vrouw gedigitaliseerd
Amsab-ISG liet De Vrouw digitaliseren, een pareltje uit de bibliotheekcollectie. Het blad verscheen tussen 1893 en 1900, en is full text beschikbaar.

Archief Brussels Gekleurd/Bruxelles en Couleurs
Zestien jaar lang heeft de organisatie Brussels Gekleurd de Brusselse wijken leven ingeblazen met buurtfeesten, optredens, trefdagen en activiteiten allerhande. Ze was uitgegroeid tot een bekend gezicht in de Brusselse regio. Financiële onzekerheid deed haar eind 2008 de das om.

Archief Jongsocialisten
Onlangs werd het archief van de Jongsocialisten (JS) geherinventariseerd. In de jaren 1980 werden archieven van een aantal jeugdgroepen binnen de socialistische zuil in het toenmalige AMSAB opgenomen.

Archief Socialistisch Jeugdleidersinstituut
Bij de herinventarisatie van het archief van de Jongsocialisten werd archiefmateriaal van het Socialistisch Jeugdleidersinstituut (SJI) afgezonderd.

Nieuwe digitale toegangen online
Nadat eerder al een eerste groep van digitale archieftoegangen van Amsab-ISG online werd gepubliceerd, is het nu opnieuw zover. Een nieuwe groep archieftoegangen wordt ter beschikking gesteld van het publiek.

________________________________________
Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis | Institute of Social History | Institut d'Histoire Sociale
Bagattenstraat 174, 9000 Gent, Belgium, +32 9 224 00 79
[url]http://www.amsab.be[/url] - [url]http://opac.amsab.be[/url]