Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis

Newsletter vol. 7, nr. 3, April 2012 (Dutch text)

Amsab Nieuwsbrief, 7e jaargang, nr. 4, juni 2012

Biografie Ferdinand Domela Nieuwenhuis

Een nieuw magistraal werk van Jan Willem Stutje: een biografie van Ferdinand Domela Nieuwenhuis, Nederlands socialist en later anarchist, die ook met de Belgische socialistische beweging goede contacten had. Nu te koop in Amsab-ISG tegen een uitzonderlijk lage prijs!

Debat "Macht in de marge?"

Op maandag 10 september organiseert Amsab-ISG het debat Macht in de marge? Gemeentepolitiek in Vlaanderen, over het functioneren van de democratie op lokaal vlak. Dat naar aanleiding van de inventarisatie van het omvangrijke archief van Norbert De Batselier.

Bestemd voor Gent

Op 20 april waren een 70-tal ‘spoorzoekers’ en ‘getuigen’ aanwezig op een receptie in het Gentse stadhuis. Allemaal nemen ze deel aan het project Bestemd voor Gent, een initiatief dat verhalen verzamelt van nieuwkomers in Gent met de klemtoon op hoe die mensen hun leven in de stad hebben opgebouwd.

Vuurtoren voor etnisch-culturele diversiteit

Op het Cultuurforum van 1 juni in Turnhout lanceerden 20 organisaties uit de brede cultuursector de engagementsverklaring Etnisch-culturele diversiteit. Bij die 20 zogenaamde 'vuurtorens' ook Amsab-ISG.

De Vredesconferentie van Stockholm in 1917

In 1917 probeerden socialisten in Stockholm een Vredesconferentie samen te roepen. Met de recente verwerving van het archief van Camille Huysmans brengen we een van de meest opgemerkte internationale initiatieven van deze Belgische socialistische voorman onder de aandacht.

http://www.amsab.be/