AMSAB Nieuwsbrief

Vol. 10, nr. 9, October 2015 (in Ductch)

10e jaargang, nr. 9, oktober 2015

Regendruppels zijn hier veel kleiner
Een boekje waarin 37 nieuwe Gentenaars vertellen over een object dat hen nauw aan het hart ligt, een herinnering, een plek in Gent die ze koesteren ... 

Uitnodiging boekvoorstelling 45 jaar Elcker-Ik
U bent vriendelijk uitgenodigd op de voorstelling van het boek Elcker-Ik. 45 jaar sociale actie op zondag 25 oktober in Antwerpen. Het boek is voor een groot deel gebaseerd op archieven die zich in Amsab-ISG bevinden.

Studiedag: Tijdelijke migratie en beleid
Amsab-projectmedewerker Christophe Declercq spreekt op 30 oktober in Den Haag op een internationale studiedag rond migratie.

Colloquium Oorlog, Vrede en Verzet
ADVN, Amsab-ISG, Dacob, Imavo, Masereelfonds Antwerpen en Vredescentrum Antwerpen nodigen u uit op een colloquium over de impact en gevolgen van de Eerste Wereldoorlog voor arbeidersbeweging en Vlaamse beweging op zaterdag 14 november 2015.

Nieuwe Brood & Rozen
Hoe evolueerde onze koopkracht sinds 1914, wie waren de orangisten die zich afzetten tegen de Belgische revolutie in 1830, wie werkte aan de Belgische kust tussen 1880 en 1965, en hoe verliep het project van de Ghanese gemeenschap ‘Vogels die niet vliegen gaan dood’? Dit en veel meer in de nieuwe Brood & Rozen.

Emile Zola-prijs
Ben je jonger dan 28 jaar? En is er een politiek, sociaal, economisch of cultureel thema dat je nauw aan het hart ligt? Waag dan je kans en doe mee aan de Emile Zola-Prijs 2016.

http://www.amsab.be/

Posted