Doctoraatsbursaal m/v voor project Geschiedenis van prostitutie in België

Job opportunity, deadline for candidates 26 February 2016 (in Dutch)

De onderzoeksgroep Moderniteit en Samenleving 1800-2000 (MoSa) is op zoek naar een doctoraatsbursaal (m/v) voor een project over de geschiedenis van prostitutie in België.
MoSa bestudeert de politieke en sociale veranderingsprocessen die met de moderniteit worden geassocieerd. MoSa onderzoekt de uiteenlopende wijzen waarop mensen en samenlevingen (in Belgisch, Europees en mondiaal perspectief) veranderingen ervaren en sturen.

Bedoeling van het project is het lokaliseren van vice zones in België van de negentiende eeuw tot nu. Daarnaast zullen overeenkomsten en verschillen tussen definities van commerciële seks en prostitutiebeleid in Belgische steden en gemeenten in kaart worden gebracht. De top-down analyse zal gepaard gaan met een vergelijkende studie van sociale profielen, arbeidsomstandigheden en prostitutie-uitingen in stedelijke en periferegebieden. Dit is een comparatieve en interdisciplinaire aanpak voor de lange termijn die de waaier aan prostitutievormen en de (beoogde en ongewilde) gevolgen van prostitutiebeleid zal blootleggen. Het onderzoek zal ook bijdragen aan actuele debatten dankzij een solide empirische analyse die zowel de geldigheid van het radicaal feministische discours rond prostitutie als de efficiëntie van het huidige prostitutiebeleid in België en in het buitenland invraag stelt. Het project zal worden uitgevoerd in samenwerking met prof. dr. Maarten Loopmans van de KU Leuven Afdeling Geografie en Toerisme.

http://icts.kuleuven.be/apps/jobsite/vacatures/53602625

Posted