Senior Archivist at IISH Amsterdam

Job opportunity, deadline 26 November 2017 (in Dutch)

 

Voor een groot 5 jaar durend project waarin we 3 km archieven en andere historische collecties van Nederlandse vakorganisaties opgegaan in de FNV selecteren, ordenen en toegankelijk maken voor gebruikers, zoekt het IISG een Senior Archivist.

Rond het eigenlijke archiveren werken we aan het vernieuwen van de selectiecriteria en het digitaliseren van belangrijke onderdelen, zetten we nieuw onderzoek naar de geschiedenis en betekenis van de vakbeweging in gang, en werken we aan een website voor een breed publiek met verhalen en beelden over deze geschiedenis.

Dit gebeurt in dialoog met collectie-deskundigen, gebruikers, onderzoekers en vertegenwoordigers van de FNV, die het project financieel mogelijk maakt. We zoeken naar manieren om de werkwijze zo goed mogelijk aan te laten sluiten bij de wensen van de gebruikers.

Functie-informatie:

Je werkt in een team van vier projectmedewerkers aan de selectie, ordening en beschrijving van de archieven en collecties, en begeleidt hierin minder ervaren collega’s. Je denkt creatief mee over de beste en efficiëntste manier om het materiaal te verwerken. Je werkt daarbij nauwkeurig, snel en doortastend, en ziet het aanpakken van grote hoeveelheden als een uitdaging. Je kunt je goed aan planningen houden en behoudt het overzicht.

Functie-eisen:

Je hebt een relevante opleiding afgerond op HBO-niveau (bijvoorbeeld Archiefschool of Reinwardt Academie) of je beschikt over kennis en ervaring op een vergelijkbaar niveau. Je bent vertrouwd met informatietechnologie en het gebruik van internationale beschrijvingsstandaarden, met name EAD. Je kunt het werk van anderen begeleiden en de collega’s in het team enthousiasmeren.

Organisatie:

Het IISG doet geavanceerd onderzoek naar de geschiedenis van werk, werkenden en arbeidsverhoudingen op mondiale schaal en verzamelt daartoe gegevens, die ook ter beschikking worden gesteld aan andere onderzoekers. Het maakt deel uit van het KNAW Humanities Cluster,  een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW waarin geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) wordt verricht met toepassing van geavanceerde methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt.

Salaris en aanstelling:

De aanstelling bij het IISG is voor de duur van twee jaar, met uitzicht op verlenging voor nog eens drie jaar. Het salaris bedraagt afhankelijk van relevante werkervaring minimaal  € 2161,- en

maximaal € 3292,- bruto per maand (schaal 7/8 CAO-Nederlandse Universiteiten) bij een fulltime-aanstelling. Het IISG biedt aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,3 % eindejaarsuitkering, 8% vakantie-uitkering, een goede pensioenregeling en 6 weken vakantie op jaarbasis.

Reactie:

Je kunt je sollicitatie (brief met CV) tot en met 26 november 2017 sturen naar het e-mail adres:  seniorarchivistfnvprojectiisg@bb.huc.knaw.nl(link sends e-mail) ter attentie van Ben Stroomberg (P&O Adviseur).

Bij het onderwerp vermelden Senior Archivist.

Informatie is verkrijgbaar bij Joke Zwaan (manager projecten), e-mail: jzw@iisg.nl(link sends e-mail)

of via telefoonnummer 020-6685866. Meer informatie over het IISG vind je op socialhistory.org.

 

Posted